Långt svar på en fråga på mitt tidigare inlägg idag

 
 
Hej igen!
Jag fick en fråga på mitt inlägg här idag och mitt svar blev så himla långt att
jag tänkte att jag lägger ut det här i fall någon mer undrar samma sak.
Frågan var, Hur jag hade gjort för att må lite bättre?
Här är mitt långa svar
 

Det dumma är att jag egentligen inte riktigt vet det. Jag har testat mig hos en Ayurveda terapeut och lever efter min konstitution som är Vata obalans. Om du vet vad detta är. Det är den indiska läkekonsten. 
Men jag lever inte 100% strikt efter det. 

Men jag har tagit till mig många delar av den. Bland annat kosten, har dragit ner på kött, äter nästan aldrig rött kött, lite kyckling. men äter fisk. Mer vegetariskt men som sagt inte 100%. Äter inga mjölkprodukter, fast det har jag inte gjort på jättemånga år för jag tål inte mjölkprotein. Måste förstås fika med kanelbullar ibland. ;)

Skulle vilja bli vegan.

Men svårt med orken att få till all mat och ibland känner jag att kroppen behöver ordentligt med proteiner. Det är lite svårt att få i sig tillräckligt med proteiner eftersom jag inte orkar äta så mycket mat.


Har lagt till mer mindfullness, meditation, andningsövningar, fått egna yoga övningar speciellt anpassat för mig av min yoga instruktör som även är ayurveda terapeut. Hon hjälper mig en hel del och är en underbar människa, Går på yoga hos henne när jag kan ta mig till henne. Men ligger mest bland goa kuddar o min fårskinnsfäll o filtar och gör lite grand i min takt. Bara sittande o liggande enkla positioner.

Har hittat en superduktig sjukgymnast hjälper mig med små saker, hon till och med har läst in sig på ME och följer forskningarna och vet väldigt väl hur konstigt våra kroppar reagerar. Hon har flera ME-patienter. Hon är också guldvärd. 

Försöker få ordning på min mage. IBS Men jag är en sådan där människa som inte klarar av strikta enformiga dieter men då är ayurvedan bra för att veta vad som är bra för mig o inte. Sen måste jag slarva lite ;) Det ingår visst när man är en VATA, hahaha Sen är jag inget vidare på det där med kosttillskott, jag tål inte så mycket sådant heller, men tar lite näringspulver och lite sådant i mina smothisar. Magnesium tål jag. Försöker emellanåt med lite olika kosttillskott.

Sen behandlar jag mig lite grand med zonterapi/akupressur för det är det jag är utbildad som och jobbade med innan jag blev för sjuk för det. Zonterapi är en väldigt kraftfull behandling så jag gör det väldigt försiktigt. Det sätter ju igång kroppens egna läkningsprocesser i kroppen. 

 

Mycket positivt tänkande, gör roliga saker, som pysslar lite med det jag kan. Ibland små saker som jag kan ligga i sängen o göra och ibland lite större saker. Köper några fina blommor en dag, går ut o tittar på allt fint i naturen runt mitt hus. Eller bara sitter i en stol på utsidan om jag inte orkar mer den dagen. Få lite dagsljus på mig varje dag. Helst sakta små promenader varje dag efter ork. Alltså jättesvårt att säga att detta har hjälpt mig, har gjort detta drygt ett år nu. Tror jag ;) ME är ju så himla oberäknelig, så kanske att jag bara har klättrat upp ett snäpp, eller så har mina ändrade levnads vanor hjälp. Fast jag har levt bra innan också. Men när jag har varit riktigt under isen har det ju inte gått att göra saker. Då är man glad att man kunde ta sig till toan och ta med något att äta i farten tillbaka till sängen. ;) Så kanske det här med babysteps och acceptans har givit utdelning. Jag håller tummarna varje dag. Sen tror jag på att våran kropp är fantastisk på att läka sig själv om man bara låter det ta tid och är snäll mot den. 


Men oj oj vilket långt svar du fick, du får läsa detta i omgångar förmodligen hahaha. 
Jag kanske ska göra ett blogginlägg om detta en dag. Nu när jag skriver detta tänker jag faktiskt på vilka förändringar jag har gjort. Jag har liksom jobbat med mig själv, men det är inte alltid så lätt men jag försöker med babysteps varje dag.

Sen är tankenskraft ett väldigt kraftfullt verktyg.

Så nu kallar jag mig för Superwoman. Here i come :)  OBS!!! Babysteps ;) 

Fast det svåraste för mig är att inte gå över min gräns, det är det jag måste jobba på nu hela tiden. Hitta min nya nivå och kunna stanna där. Men för att hitta den måste jag ju testa gränsen. Men jag lär mig varje dag. 

Men som sagt, det finns ju ingen mirakel kur för denna sjukdomen och än så länge har de ju inte kommit på exakt vad som är orsaken till att vi insjuknar. Och då är det ju svårt att hitta vad man ska fokusera på. Fast jag gör på mitt sätt så som jag tror att just min kropp vill ha det så länge, så får andra som är bättre på att forska göra sitt. Skulle ju vara bra om det fanns lite mer pengar till forskningen på ME/CFS.

 Men allvarligt!

Nu blev det här inlägget så långt att jag själv inte orkar läsa det, eller skriva mer. Ni får läsa pö om pö ;) 

Hoppas jag har ingivit hopp till någon/några med kroniska sjukdomar.

OBS!!!!!

Jag vill bara klargöra en sak och det är att jag är absolut inte är botad. Så tro nu inte att om man gör så här så blir man frisk. Men jag mår bättre nu än på länge och det är guld värt. En annan bra sak är också att försöka bli av med sådana saker som faktiskt går att bota, så att man inte går omkring med sånt som man faktsikt kan bli av med. För får man läkt ut vissa andra saker orkar kroppen mer.

kram kram ♥

 

 

 

 

 

 

annicaslivvidhavet.blogg.se

Välkommen till mitt älskade liv bland snäckor, stenar, hav,berg, blommor, yoga och mycket annat som förgyller min vardag.

RSS 2.0